Tietosuojakäytäntö

Lupauksemme sinulle

Olemme ylpeitä mahdollisuudesta palvella sijoitustarpeitasi. Tähän liittyy suuri vastuu, johon kuuluu myös arkaluontoisten ja luottamuksellisten tietojesi suojaaminen. BlackRock Investment Management (UK) Limited ja BlackRock Advisors (UK) Limited (jäljempänä ”BlackRock”) kunnioittavat yksityisyyteen liittyviä valintojasi. Jos annat meille henkilökohtaisia tietoja tämän sivuston kautta, käsittelemme niitä tämän yksityisyyden suojan mukaisesti.

Sitoudumme

  • suojaamaan meille toimittamiasi henkilökohtaisia tietoja
  • kertomaan, miten käytämme tietoja, joita keräämme sinusta ja
  • varmistamaan, että tiedät, miksi aiomme paljastaa henkilökohtaisia tietojasi.

Verkkosivuston käyttö

Tätä sivustoa käyttäessäsi tiedostat, että saatamme seurata ja tallentaa tietoja järjestelmiä, vianmääritystä, hallintoa ja raportointia varten. Näitä tietoja ovat esimerkiksi sivuston kokonaiskävijämäärä ja sivuston eri osissa käyneiden kävijöiden määrä. Henkilöllisyytesi ei ole tunnistettavissa tällaisesta tietojen käsittelemisestä.

Evästeet

Tässä osiossa evästeitä koskeva tieto on annettu toukokuussa 2011 voimaan tulleen Euroopan Unionin lainsäädännön mukaisesti.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneesi muistiin ja kovalevylle aina vieraillessasi tietyillä verkkosivuilla. Evästeitä käytetään, jotta verkkosivut toimisivat. Niiden avulla välitetään myös tietoa sivujen omistajille.

Miksi käytämme evästeitä?

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan räätälöityjä palveluita ja tietoja. Käytämme evästeitä kaikilla verkkosivuillamme, jotta saisimme yleistä tietoa siitä, miten ja milloin sivuillamme vieraillaan, millaista teknologiaa käyttäjämme suosivat – kuten millaista videosoitinta he käyttävät – sekä siitä, toimivatko verkkosivumme asianmukaisesti.

Jos käytät salasanalla suojattuja sivustojamme, evästeitä tai muuta teknologiaa käytetään sinun tunnistamiseesi, tallentamaan käyttäjäominaisuutesi ja - asetuksesi, helpottamaan sivujen selaamista sekä muokkaamaan sivujen sisältöä, jotta ne vastaisivat paremmin kiinnostuksenkohteitasi.

Käytämme yleisesti evästeitä verkkosivuillamme seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tietojen analysointi: Analyyttiset evästeet mahdollistavat sivuillamme vierailevien käyttäjien tunnistamisen, laskemisen ja seuraamisen. Tämä auttaa meitä parantamaan ja kehittämään verkkosivujemme toimintaa, esimerkiksi kertomalla, löytävätkö vierailijat sivulta etsimänsä tiedon helposti, tai tunnistamalla ne verkkosivujen ominaisuudet, jotka kiinnostavat heitä eniten.
  • Käyttömieltymysten tunnistaminen: Jotkut verkkosivuillamme olevista evästeistä aktivoituvat, kun vierailija tekee verkkosivujemme käyttöä koskevan valinnan. Tämän jälkeen verkkosivumme ikään kuin muistavat tietyn käyttäjän tekemät asetukset, mikä mahdollistaa verkkosivujemme ominaisuuksien räätälöimisen kullekin yksittäiselle käyttäjälle sopivaksi.
  • Ehdot: Käytämme verkkosivuillamme evästeitä tallentaaksemme, milloin vierailija on nähnyt tai hyväksynyt verkkosivujemme käyttöä koskevat ehdot, kuten tämän tietosuojakäytännön. Pyrimme tällä tavalla parantamaan sivujemme käyttömukavuutta, eikä vierailijaa esimerkiksi pyydetä toistuvasti hyväksymään samoja ehtoja.
  • Istunnonhallinta: Verkkosivujemme tuottamisessa käytetty ohjelmisto hyödyntää evästeitä teknisiin tarkoituksiin palvelimiemme toiminnan ohjaamisessa. Käytämme evästeitä esimerkiksi pyyntöjen jakamiseen useille eri palvelimille, käyttäjien tunnistamiseen sekä määrittelemään, mihin sivustojen ominaisuuksiin heillä on pääsy, pyyntöjen alkuperän todentamiseen, käyttäjien istuntotietojen keräämiseen sekä määrittelemään, mitkä valinnat tai sivut on näytettävä, jotta verkkosivut toimivat.
  • Toiminnallinen tarkoitus: Toiminnallista tarkoitusta varten olevat evästeet tallentavat tietoja, joita tarvitaan sovellustemme toimimiseen. Esimerkiksi mikäli sovellusten tapahtumat tai pyynnöt sisältävät useita työvaiheita, evästeitä käytetään tietojen väliaikaiseen tallentamiseen kussakin eri vaiheessa, jotta tapahtumakokonaisuus tai pyyntö on mahdollista toteuttaa.

Evästeasetuksesi

Voit halutessasi kieltää evästeiden käytön selainasetuksistasi. Tietokoneesi tai mobiililaitteesi on kuitenkin hyväksyttävä evästeet, jotta saisit BlackRockin verkkosivuista täyden hyödyn, sillä verkkosivumme eivät toimi kunnolla ilman niitä. Lisäksi evästeitä tarvitaan, jotta voimme tarjota sinulle verkkosivujemme yksilölliset ominaisuudet.

Paikallinen Flash-tallennus

Tietty verkkosivujemme sisältö, kuten animaatiot, videot ja työkalut ovat suunniteltu näytettäviksi Adobe Flash Playerilla. Paikallista Flash-tallennusta (jota yleisesti kutsutaan Flash-evästeiksi) käytetään käyttökokemustesi parantamiseksi. Flash-tiedot tallentuvat laitteellesi tavallisia evästeitä muistuttavalla tavalla kuitenkin niin, että niitä käyttää ja ohjaa suoraan Flash-ohjelmistosi.

Mikäli haluat kytkeä pois tai poistaa paikalliseen Flash-muistiin tallennettuja tietoja, voit tehdä sen Flash-ohjelmistoasi koskevien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet löytyvät osoitteesta www.adobe.com. Huomioi kuitenkin, että jotkut sivut eivät välttämättä toimi, mikäli kytket Flash-evästeet pois päältä.

Kolmansien osapuolten asettamat evästeet

Kun vierailet verkkosivuillamme, saatat vastaanottaa kolmansien osapuolten asettamia evästeitä. Näitä ovat mahdollisesti muun muassa Googlen, Unican, Forseen, Wall Street on Demandin, Morningstarin, Media Mindin ja/tai Flurryn asettamat evästeet. Kyseisiä evästeitä käytetään tarkoituksiin, jotka on kuvattu osiossa “Miksi käytämme evästeitä”. Me emme ohjaa tai valvo kolmansien osapuolten evästeitä, joten suosittelemme tutustumaan kyseisten osapuolten verkkosivuilla annettuihin tietoihin evästeiden käytöstä sekä niiden hallinnasta. Voit halutessasi estää kolmansien osapuolten evästeiden käytön selainasetuksistasi.

Evästeasetusten muuttaminen

Mikäli haluat jatkossa estää verkkosivujemme evästeiden käytön selaimessasi, voit poistaa ne kokonaan käytöstä. Ohjeet evästeiden poistamiseen tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi riippuvat käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä sekä selaimesta. Huomioi kuitenkin, että evästeiden käytön estäminen heikentää verkkosivujemme toimivuutta.

Sivustolta www.allaboutcookies.org löytyy ohjeita siitä, kuinka evästeitä hallitaan monessa yleisesti käytetyssä selaimessa. Voit myös katsoa ohjeita ohjelmistonne mukana tulleista käyttöohjeista tai selaimesi ”Ohje”-painikkeesta.

Lisätietoa evästeistä

Mikäli haluat saada lisää tietoa evästeistä sekä siitä, miten niitä hallitaan, ole hyvä ja vieraile osoitteessa www.allaboutcookies.org.

Henkilökohtaisten tietojen toimittaminen

Käytämme henkilökohtaisia tietojasi tilisi hoitamiseen, sinulle tarjoamiemme palvelujen kehittämiseen, tietojen toimittamiseen sinulle sekä tiedottamiseen lisätuotteista tai -palveluista, jotka voivat kiinnostaa sinua. Käsittelemme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin se on tarpeen näiden palvelujen tarjoamiseksi.

Hyväksyntäsi

Emme toimita henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille suoramarkkinointikäyttöä varten ilman sinun hyväksyntääsi, muuten kuin siinä tapauksessa, että tämä sivusto tai yrityksemme myydään. Tarjoamme sinulle kuitenkin mahdollisuuden saada tietoja, joiden arvelemme kiinnostavan sinua. Voit tilata suoramarkkinointia rekisteröitymällä tälle sivustolle ja antamalla erikseen suostumuksesi suoramarkkinoinnille. Lähetämme yleensä suoramarkkinointimateriaalia valintasi mukaan sähköpostilla tai postin kautta. Jos haluat, ettemme enää lähetä sinulle suoramarkkinointimateriaalia, voit lopettaa sen helposti. Aina kun saat suoramarkkinointia sähköpostilla, viestissä on tiedot tilauksen peruuttamisesta sähköisesti. Voit myös ilmoittaa sähköpostia ja muita markkinointitapoja koskevat valintasi meille puhelimitse tai kirjoittamalla meille. Ohjeet on esitetty tämän yksityisyyden suojan kohdassa "Yhteydenotot".

Yksityisyyden varmistaminen

Työntekijämme joutuvat takaamaan henkilökohtaisten tietojesi luottamuksellisuuden. He ymmärtävät, miten tärkeää asiakkaiden luottamuksen ja yksityisyyden säilyttäminen on. Pyrimme varmistamaan kaikin kohtuullisin toimenpitein, että tietosi tallennetaan turvallisesti, ja estämään niiden luvattoman käytön. Olemme ottaneet käyttöön tietojasi suojaavia turvatoimenpiteitä, joita seuraamme säännöllisesti. Internetin luonteen vuoksi emme kuitenkaan valitettavasti pysty takaamaan omista toimenpiteistämme huolimatta, että tietosi pysyvät jatkuvasti suojattuina. Hakkerit pyrkivät jatkuvasti voittamaan jopa uusimmat suojausjärjestelmät, minkä vuoksi emme pysty antamaan tällaista lupausta. Tiedosta, että kertoessasi tietoja keskustelualueilla, foorumeilla tai muissa julkisissa palveluissa, joita tämän sivuston kautta saatetaan tarjota, muut ihmiset saattavat pystyä käyttämään ilmoittamiasi tietoja. Emme vastaa näin ilmoittamiesi tietojen paljastumisesta. On epätodennäköistä, että myisimme sivuston tai yrityksemme sekä sinun ja muiden asiakkaittemme henkilökohtaiset tiedot kenellekään, mutta jos näin tapahtuu, pyrimme varmistamaan, että henkilökohtaisten tietojen suojaukseen liittyvät oikeutesi ja vapautesi suojataan asianmukaisesti. Sivustollamme on useita linkkejä sivustoille, joita emme hallitse me tai meihin liittyvät yritykset. Emme vastaa sellaisten sinua koskevien tietojen käytöstä, jotka on koottu sen perusteella, että olet käyttänyt kyseisiä sivustoja. Tämä yksityisyyden suoja ei koske muiden tahojen kuin meidän hallinnoimia sivustoja.

Yhteydenotot

Tarvitsemme apuasi, jotta voimme varmistaa, että järjestelmiemme sinua koskevat tiedot pitävät paikkansa. Ole hyvä ja ilmoita meille henkilökohtaisten tietojesi muuttumisesta, jos olet niitä aiemmin meille ilmoittanut. Voit halutessasi myös pyytää kerran vuodessa veloituksetta jäljenteen hallussamme olevista, sinua koskevista henkilötiedoista. Jos haluat käyttää tätä oikeuttasi, lähetä kirjallinen pyyntö osoitteeseen: iShares Business Development, BlackRock, 12 Throgmorton Avenue, London, EC2N 2DL. Jos haluat muuttaa tapaa, jolla saat meiltä markkinointimateriaalia, tai ilmoittaa, että et enää halua vastaanottaa kyseistä materiaalia, voit kirjoittaa osoitteeseen: iShares Client Services, BlackRock, 12 Throgmorton Avenue, London, EC2N 2DL, lähettää sähköpostia osoitteeseen feedback@iShares.com tai soittaa numeroon 0800 918 277.

Tietojesi käyttö ja paljastaminen kolmansille osapuolille

Paljastamme meille toimittamiasi henkilökohtaisia tietoja kolmansille osapuolille vain, jos olet antanut siihen luvan, tai jos se tapahtuu tämän yksityisyyden suojan ilmoittamalla tavalla. Voimme kertoa kolmansille osapuolille tietoja sivustomme yleisestä käytöstä esimerkiksi käyttötottumusten esittelemiseksi mainostajille ja muille liikekumppaneille. Ilmoittamissamme tiedoissa ei ole sellaisia henkilökohtaisia tietoja, joiden avulla käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Saatamme toimittaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille (tytäryhtiömme mukaan lukien), joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen suoramarkkinointipalvelujen tarjoamisesta meidän puolestamme ja meidän nimissämme. Varmistamme tällaisten kolmansien osapuolten kanssa tehtävällä sopimuksella, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavan lainsäädännön ja tämän yksityisyyden suojan mukaisesti. Ilmoittamalla henkilötietojasi meille tämän sivuston kautta annat hyväksyntäsi henkilökohtaisten tietojesi toimittamiseen edellä tarkoitetuille kolmansille osapuolille, jotka voivat toimia joko asuinmaassasi tai muissa maissa. Saatamme toimittaa henkilökohtaisia tietojasi poliisille tai muulle valvontaviranomaiselle, jos meitä pyydetään tekemään niin lainsäädännön noudattamiseksi tai sen vuoksi, että sinun epäillään käyttäneen sivustoamme tai jotakin sen palvelua väärin. Pyrimme estämään muita ihmisiä paljastamasta henkilökohtaisia tietojasi ilman lupaa, mutta emme vastaa tietojen luvattomasta paljastumisesta tai muista tietosuojarikkomuksista tai muiden tahojen toimenpiteistä, jos tiedot on toimitettu kyseisille tahoille sinun luvallasi tai muun tahon kuin meidän tai osakkuusyrityksiemme laillisen toimivallan perusteella.

Ison-Britannian vuoden 1998 tietosuojalaki

Jos olet Ison-Britannian asukas, käsittelemme meille toimittamiasi henkilökohtaisia tietoja Ison-Britannian vuoden 1998 tietosuojalain mukaisesti. Henkilötietosi voidaan toimittaa tai niitä voivat käyttää muut BlackRock-konsernin organisaatiot, johon BlackRock Investment Management (UK) Limited ja BlackRock Advisors (UK) Limited kuuluvat. Niitä voidaan toimittaa myös edustajillemme ja palveluntarjoajillemme siinä määrin kuin se on tarpeen, jotta voimme tarjota sinulle palvelujamme, mutta niitä ei saa paljastaa muille ulkopuolisille organisaatioille ja/tai henkilöille, ellet ole antanut siihen lupaa ja/tai ellei tietojen paljastaminen ole välttämätöntä, jotta voimme

  • toteuttaa sopimuksen, jonka sopijapuoli olet tai
  • noudattaa säädöksistä tai määräyksistä johtuvia velvollisuuksiamme tai
  • harjoittaa normaalia liiketoimintaamme.

BlackRockille ilmoitetut henkilökohtaiset tiedot säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen

  • sinuun kohdistuvien sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi tai
  • ulkoisesti asetettujen, lainsäädäntöön tai määräyksiin perustuvien velvoitteiden noudattamiseksi.

Hyväksyt sen, että henkilökohtaisia tietojasi voidaan käyttää BlackRock-konsernin, johon BlackRock Investment Management (UK) Limited ja BlackRock Advisors (UK) Limited kuuluvat, tarjoamia tuotteita tai palveluita koskevien tietojen toimittamiseen.

Yksityisyyden suojan muutokset

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä yksityisyyden suojaa koska tahansa julkaisemalla muutetun yksityisyyden suojan verkossa (saat ilmoituksen muutoksesta, kun käytät sivustoa ensimmäisen kerran muutoksen tekemisen jälkeen). Jos jatkat edelleen sivuston käyttämistä, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset.

Jos sinulla on kysyttävää tästä yksityisyyden suojasta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen feedback@iShares.com, kirjoita meille osoitteeseen iShares Business Development, BlackRock, 12 Throgmorton Avenue, London, EC2N 2DL tai soita meille numeroon 0800 918 277.

Tämän asiakirjan on julkaissut ja hyväksynyt Isossa-Britanniassa BlackRock Investment Management (UK) Limited ja BlackRock Advisors (UK) Limited, jotka toimivat rahoitusvalvonnan (Financial Services Authority) luvalla ja valvonnassa. © 2012 BlackRock Advisors (UK) Limited. Kaikki oikeudet pidätetään.

Napsauttamalla sijoittajatyyppiäsi hyväksyt käyttöehdot ja iShares-tietosuojakäytännön. Huomioithan, että tietosuojakäytäntö sisältää tärkeää tietoa evästeiden käytöstä sivuillamme. Jos olet epävarma sijoittajalajeja koskevista termeistä, lue sijoittajalajien kuvaus yllä.